Maximalocatie fase III | Zorgeloos wonen in Waarder

08 maart 2019

Jarenlang was bejaardentehuis Kerverland het eerste herkenningspunt bij de 'entree' van Waarder. Kerverland is inmiddels afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe dorpshart van Waarder. Voor dit dorpshart zijn al Maximalocatie fase I en II gerealiseerd. Binnenkort komt hier ook fase III bij. 

De Maximalocatie wordt door de gemeente Bodegraven Reeuwijk in drie fases ontwikkeld. Hier zijn naast woonappartementen ook voorzieningen als een basisschool en een kinderdagverblijf gekomen. De 'Huiskamer van Waarder' en een commerciële plint zijn hiertegenover gerealiseerd en dragen bij aan de leefbaarheid van het dorp. In de derde en laatste fase van de Maximalocatie was aanvankelijk een plan om 19 woningen te realiseren. Echter bleek na een studie, welk is uitgevoerd in samenwerking met de ontwikkelaar, dat hier een beter woonprogramma mogelijk is. 

Het resultaat van de studie is een nieuw concept waarbij een keuze is gemaakt om zorg- en seniorenwoningen in het plan op te nemen. Dit past ook als aanvulling op het totale project van de Maximalocatie en sluit aan bij de bevolkingsopbouw en bijbehorende woonbehoeften van de dorpen Waarder en Driebruggen. Fase III zal in twee delen worden ontwikkeld. Plandeel A aan de Molendijk en Plandeel B aan de Prins Willem Alexanderstraat en de Kerverlandse Wetering. 

Voor plandeel A wordt momenteel onderzocht of beschermd wonen met zorg een mogelijkheid is, dit betreft 20 tot 30 wooneenheden. Plandeel B bestaat uit 6 seniorenwoningen met een volledig woonprogramma op de begane grond en een heerlijk terras aan de Kerverlandse Wetering. Voor plandeel B hebben alle partijen met elkaar de ambitie uitgesproken om dit jaar nog de eerste paal te slaan. Er zal op een later moment nog een informatiemoment worden georganiseerd voor de zes seniorenwoningen. Wellicht is er dan ook meer bekend over Plandeel A. 

Zie jij jezelf wonen in het dorpshart van Waarder? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van dit project en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Maximalocatie?

Bekijk ook het project Maximalocatie »