Omgeving Maximalocatie fase III

Waarder is een prettige woonplaats voor hen die genieten van een gemoedelijk dorpsleven. Het contact met de dorpsgenoten is er plezierig; de mensen weten wie er in hun buurt wonen en dat geeft een veilig gevoel. De omgeving van Waarder leent zich uitstekend voor een fijne wandeling of fietstocht. Slaat u graag een balletje? Dan kunt u het hele jaar door terecht bij de plaatselijke tennisvereniging.

Waarder ligt midden in het Groene Hart en direct aan de A12. Binnen 10 minuten bent u in het centrum van Woerden en Bodegraven en binnen 20 minuten middenin hartje Gouda of Utrecht. De rondweg bij Waarder leidt u binnen enkele minuten naar het pittoreske Oudewater. Naast 2 kerken (NH Dorpskerk en de PKN Gereformeerde Kerk) zit op hetzelfde rijtje een kroegje en iets verderop vindt u een fijne supermarkt met uitstekende versafdelingen.
Meerdere keren per week is er ambulante handel op het parkeer terrein naast de Plus. In Waarder is een tandartsenpraktijk gevestigd, maar voor verdere medische aandoeningen gaat men naar de apotheekhoudende huisartsenpraktijk in het nabijgelegen Driebruggen of Nieuwerbrug a/d Rijn. De Maximalocatie is het middelpunt voor de ‘oudere jongeren’ van Waarder. Verder is in het complex een praktijk voor fysiotherapie gevestigd, een basisschool met BSO en de Huiskamer van Waarder, waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo zijn er koffieochtenden en is er een mogelijkheid tot eten met elkaar. Er wordt een spelletje gespeeld, er is een bewegingsprogramma voor ouderen en een kookcursus voor mannen. De parkachtige tuin van de Maximalocatie is de ontmoetingsplaats van de Maxima-bewoners. De tuin heeft een sociaal karakter, want al zittend op een bankje in de zon is een praatje al snel gemaakt.